2014. november 23., vasárnap

Mit vegyél fel esküvőre? – etikett vendégeknek - Vendég cikk

Az esküvő mindenki számára ünnep, nem csak a leendő párnak és szüleiknek, de a meghívottaknak is, így az öltözködésére mindenki nagy figyelmet fordít egy ilyen eseményen. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy esküvőn vannak szabályok, amelyeket illik betartani. Az esküvőn való megjelenésnél számít az életkorunk is. Általában véve elmondható, hogy alkalmi viselet, de érdemes figyelembe venni az aktuális divatot is. 20 év felett bármilyen csinosabb nyári ruha megteszi. 30 felett egy alkalmi ruha boleróval, akár zakóval is elmegy, 40 felett már érdemes lehet beruházni egy alkalmi kosztümre is.



Az esküvőn néhány szín viselése kifejezetten tilos! Ezek a fehér, a fekete, és a piros sem ideális. Ezek kombinációja viszont kifejezetten ajánlható, egy klasszikus fekete-fehér ruha nagyon elegáns tud lenni. Természetesen egy fehér alapon mintás ruha már nem ebbe a kategóriába esik, de itt is, mint mindig, sok minden múlik az összhatáson, nehéz konkrét szabályokat lefektetni.

Mivel a fekete elterjedt alkalmi viselet, sokak választása esik erre, helytelenül – mivel az európai kultúrkörben ez a gyász színe. A mintájukban fekete ruhák szintén szóba jöhetnek, de bármi, ami gyászos hangulatot fest, akár egy sötétszürke ruha – tiltólistán van ezen a napon. A piros ruha szintén rossz választás, nem elsősorban harsánysága miatt, hanem mert ez a menyecskeruha színe, amelyet a menyasszony hagyományosan éjfél után visel, így ez a szín is neki van fenntartva. Helyett válassz barackszínt, lazacszínt, bordót vagy pinket.


Nem szabad túlöltözni a menyasszonyt és a vőlegényt. Az, hogy mi a kirívó egy esküvőn, sok minden meghatározza: mekkora az esküvő, milyen a helyszín, vagy milyen ruhát visel az ara. Nagyobb esküvőnél, amelyet elegáns helyszínen tartanak, megengedett – ha nem is elvárt –  estélyi és szmoking viselése, míg egy kisebb lagzin estélyit viselve úgy tűnhet, túl akartuk öltözni a menyasszonyt.
Túlöltözhetjük a menyasszonyt egy széles karimájú színes, tollas kalappal, egy harsány színű ruhával, egy egyszerűnek tűnő, de mélyen dekoltált ruhával, vagy bármivel, ami tekinteteket erőteljesen ránk vonzza.
A másik véglet -  és sajnos erre is bőven akad példa - amikor nem tiszteljük meg kellően az eseményt a ruházatunkkal, így szegény pár az esküvői fotón egy farmeros fazonnal karöltve viríthat. Nem csak magunkat minősítjük azzal, ha nem tudunk felvenni egy alkalomhoz illő ruhát, magát az ifjú párt is megsérthetjük ezzel, hiszen ez életük egyik legfontosabb eseménye.


Az esküvői ruhákról szóló cikket és a képeket az avea.hu biztosította számunkra.
A ruhák a Pronovias Fiesta kollekcióból származnak.


                                                                                                 Szeretet és nagy ölelés 

                                                                                      Dia

~*~
"Az azonos hullámhosszon rezgő lelkek megtalálják egymást. Hiszem, hogy akinek rám van szüksége, az megtalál engem, hogy segíteni tudjak neki.  ... mert az az én életfeladatom, hogy királylányt varázsoljak a lányból, és gyönyörűvé a legszebbik napot, az Esküvő napját " ♥
Diana Atelier
www.csodaszepeskuvo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérhetek egy LIKE-ot?