2012. december 20., csütörtök

Szépségápolás az esküvő előtt

Kozmetika, bőrápolás

Minden menyasszony azt szeretné, hogy a nagy napon ő legyen a legszebb. Ennek érdekében azonban tenni is kell valamit, nem csak várni, hogy elmúljon az a fránya pattanás! Persze szerencsések azok, akiknek nincsenek bőrproblémái, de ők kevesen vannak. Mindenképpen időben kell felkeresni egy kozmetikust, hogy kitisztítsa az arcbőrt, elvégezze a szőrtelenítést (milyen csúnya lenne, ha a gyönyörű ruha alól tánc közben kivillanna egy szőrös láb, vagy hónalj!)
Semmiképpen se hagyd az utolsó hétre a pattanások eltüntetését, különben a sebek nem fognak begyógyulni az esküvőre, és csak rontasz a helyzeten!
Az utolsó hétre javasolom, hogy már csak krémeket, és arcpakolásokat használj (amiket a kozmetikusod javasolt).
Fontos, hogy az esküvő hetében rendesen aludd ki magad, különben nagy táskák lesznek a szemed alatt, és a kialvatlanság meglátszik a bőrön is. Az esküvő előtti napot pedig töltsd pihenéssel, amennyire csak lehet. 


Frizura

A menyasszonyi ruha megkoronázása a frizura, és a fátyol, fejdísz. Ha nem fordítasz rá kellő gondot, tönkre teheti az összképet - hiába a gyönyörű ruha, a csodás smink! Az esküvő előtt pár hónappal keresd meg a fodrászod, aki megvizsgálja, hogy mit lehet tenni a hajad érdekében. Ha szép, nem töredezett, akkor nem lesz sok gondod vele most sem. Viszont ha problémás, korpás, töredezett, zsíros, akkor helyre kell hozni a fodrászod tanácsai alapján.
Nézegess minél több magazint, hogy legyen elképzelésed a frizurádról; és ha tudsz, vigyél képet róla a fodrásznak. Készíttess vele ez alapján egy próbafrizurát, így mindketten fel tudtok készülni Így nem az esküvő napján kell szenvedni, ha mégsem tetszik, amit elkészít, mert az már bizony élesben megy!
A legtöbb esküvői szalonban kölcsönadják a fejdíszt, és a fátyolt a próbafrizura elkészítéséhez, így lesz teljes a kép!

Erősen tartja magát az esküvői frizura divatban a konty, szebbnél szebbeket készítenek újabban.
A romantikus menyasszonyok viselhetik kibontva is a hajukat, egy szép fejdísz megadja majd a hangulatát.
A lényeg, hogy összhangban legyen a frizurád a ruháddal és Veled! Nagyon furcsán néz ki, amikor egy sportos, laza nő az esküvőjén loknis kontyban , erős sminkkel és hatalmas műkörmökkel jelenik meg. Nem kell kifordulnunk önmagunkból csak azért, mert esküvőd lesz! Mindenkinek meg kell találnia a saját stílusához illő ünnepi frizurát és sminket, ebben nagy segítséget tudnak nyújtani a profi szakemberek!
Ha úgy érzed, hogy a fodrászod a saját feje után megy és Barbie babát akar belőled varázsolni, addig keress másik fodrászt, amíg meg nem találjátok a harmóniát!


Szuper konytyokat, frizurákat találsz ezen a linken:
www.beauty-worx.com 


Kezek, lábak, körmök

Az esküvőn nem csak a fejedet, és a ruhádat fogják nézni, hanem egy csomó olyan mozdulat van, amikor a kezed és a lábad lesz előtérben!
Például gyűrűhúzásnál mindenki a kezeidet nézi majd, sőt le is lesz fotózva egy párszor! Nagyon ciki lenne, ha kiszáradt, berepedezett bőrrel, lerágott körmökkel díszelegnél a képeken. Ugyanilyen ciki, ha egy szép esküvői (vagy menyecske) szandált veszel fel, és csúnyák a lábaid, körmeid.

Ha nem tudod magad ápolni a végtagjaidat, menj el egy manikűr-pedikűrre, ne sajnáld rá a pénzt (ez a kis apróság már úgy sem oszt, vagy szoroz...) !

Az esküvőre ne felejtsd el körmeidet is kilakkoztatni! Ha úgy érzed, hogy szükséges, csináltass magadnak műkörmöket! A körömlakk színválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen árnyalatú a ruhád, a kiegészítők, és a virágcsokrod. Általában egy halvány rózsaszín, vagy gyöngyházszín mindenkinek jól áll. Ugyanezt a lakkot használd a lábadra is.

Hozzászólnál a témához?

Ha van a témával kapcsolatos élményed, tapasztalatod, ötleted, akkor kérlek oszd meg velünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérhetek egy LIKE-ot?