2012. január 4., szerda

Domján Andrea sminkes tanácsai

Menyasszonyi sminkA menyasszonyi smink általában szolid, visszafogott és szépítő jellegű, inkább romantikus, lágy, mint szexi. De teljes mértékben a menyasszony egyéniségétől függ, milyen sminket készítünk, előzetes megbeszélés alapján. Természetesen ma már a műszempilla és az egyéb kiegészítők, pl. strasszok, testfestés stb. elengedhetetlen tartozékai a menyasszonynak, hiszen minden hölgy ezen a napon szeretne a legeslegszebb lenni egész életében.

Hogy miért érdemes profira bíznunk a sminkünket?
Már jó idővel a nagy nap előtt, meg kell keresnünk azt a sminkest , aki majd elkészíti a menyasszonyi sminkünket. Egy sminkes nagyon sok olyan dolgot vesz figyelembe a smink elkészítésekor, amire nem is gondolnál, figyelembe veszi melyik szín-típusba tartozol, a szem színt, hajszínt, az arcformát, a ruha színét és stílusát, a konty jellegét és természetesen az egyéniséget, és az egyén személyes kívánságát, valamint a fotózásra való tekintettel készíti el a sminket. A professzionális termékek sokkal tartósabbak, erősebben és egyenletesebben fednek, a lakossági termékekkel szemben. Sok esetben viszont a menyasszony kifejezett kérése a természetesebb alapozás és a lágyabb szemsmink. Vendégeimnek minden esetben ajánlani szoktam a próba sminket és a próba frizurát, hogy a nagy napon biztosak lehessenek abban hogy minden az elképzeléseik 
szerint fog alakulni, hiszen nagyon meg tudja keseríteni a készülődést és az örömöt ha nem a várt minőséget kapják. Ma már arra is lehetőség nyílik, hogy egy profi szépítő csapatot házhoz invitáljunk, és mint mindig időszűkében, nem kell egyik szolgáltatótól a másikhoz szaladni, hanem akár egyszerre is tudnak alkotni.


Mire ügyeljünk a megelőző héten?
Nagyon fontos a szépen előkészített bőr, hiszen szép sminket csak szép 
bőrre lehet készíteni, ezért legalább egy héttel az alkalom előtt fel kell keresni kozmetikusunkat, hogy megtisztítsa a bőrünket az oda nem illő miteszerektől, és hidratálja alaposan. Az is rendkívül fontos hogy rengeteg folyadékot, főként vizet fogyasszunk a megelőző héten, hiszen bőrünket nem csak kívülről, de belülről is táplálnunk kell.

Hogyan készítsük magunknak a menyasszonyi sminkünket?
A saját smink elkészítését azoknak a vállalkozó kedvű hölgyeknek ajánlom, akiknek van már tapasztalatuk abban hogyan készítsenek maguknak szép szemsminket.

Első lépésben, ajánlok egy bőrradírozást, majd egy vizes alapú krémmel történő hidratálást.

Az alapozás legyen a bőr színébe és tónusába teljesen beleillő, és kevés porpúderrel rögzítsük azt, az én javaslatom, hogy inkább többször tegyünk kevesesebb púdert a nap során ha átfénylik a bőr, mert a vastag maszk hatású arc, elég riasztó lehet .
A szemhéjat árnyékolhatjuk két színnel, belül világos kívül sötétebb, de ügyeljünk a párosításra!
Pl.: arany-barna, világos rózsa-lila, tört-fehér –minden színnel, én személy szerint barna szem esetében tartózkodnék a kék színtől, helyette válasszuk az ősz színeit.

Akár egy színű csillámos festéket is használhatunk. Ajánlanám alsó és felső vékony! kontúr használatát, az alsó a szemvonal szélétől befelé vékonyodjon, és halványodjon, és szemformától függően húzzuk be akár teljesen akár a szemvonal közepéig. Gyakorlottak felülre tust is használhatnak.
A szemöldököt halványan igazítsuk és korrigáljuk, ahol kell.
A pirosító a szemhéj színeihez illő, hideg vagy meleg árnyalatú, enyhén az arccsontra tegyük fel.
Majd szájkontúr, rúzs és/vagy szájfény használata.

A nap folyamán többször ellenőrizzük sminkünket.


Kedves menyasszonyok bármilyen sminkkel kapcsolatos kérdésetekre 
nagyon szívesen válaszolok,   kérdéseiteket az info@foto-smink.hu címre várom! 

Kívánok minden menyasszonynak csodaszép esküvőt!

Domján Andrea

Sminkes

06 20/ 949-55-88 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérhetek egy LIKE-ot?