2013. február 22., péntek

Interjú Margittai Emese esküvői sminkes, és tesfestővel


Miért van szükség az esküvőn sminkesre?
Manapság rengeteg eszköz, kozmetikai anyag áll mindannyiunk rendelkezésére, hogy a hétköznapokon szebbé tegyük magunkat. Ám az, hogy egy ilyen jeles alkalomra, mint az esküvő, megfelelően legyünk kisminkelve, több, mint "feldobni" egy kis arcpírt. Sokan nem sminkelik magukat egyáltalán, nekik semmi esetre sem ajánlom, hogy az esküvőjükön próbálkozzanak ezzel. Ám aki gyakorlottan használja a szemceruzát sem biztos, hogy el tud készíteni az esküvői készülődés hevében egy alkalomnak megfelelő, és tartós sminket.
Egy képzett szakember ezzel szemben biztos, hogy olyan sminket készít, amelyben jól érzi magát a menyasszony, és a fotókon is szépen mutat majd.
Interjúalanyom Margittai Emese esküvői sminkes, és testfestő.  Saját weboldala >>>
- Mikor kell bejelentkezni? Mindenképpen több hónappal az esküvő előtt, ám akkor már feltétlenül tudnia kell, hogy milyen stílusú, színű lesz a csokra, ruhája!

- Miért van szükség a próbasminkre?
Amikor az esküvőn találkozom először a menyasszonnyal, nincs arra idő, hogy megtudjam, milyen is ő valójában: milyen stílusa van, mennyire sminkeli magát a hétköznapokon és a jelesebb eseményeken, milyen színvilágot szeret maga körül, stb. Csupán az arc formájából, szemszínéből, bőrtónusából kiindulva készíthetem el a sminkjét. Bár így is a lehető legjobbat próbálom kihozni magamból, hogy a legszebb legyen a menyasszony!
A próbasmink alkalmával viszont sok mindenről szót ejtünk. Fény derül az esetleges bőrhibákra, ilyenkor még amennyiben szükséges, lehetőség van javasolni, hogy keresse fel a kozmetikusát egy bőrtisztításra, kezelésre. Ilyenkor közelebb kerülök a menyasszony ízlésvilágához, szokásaihoz, megbeszéljük, milyen színű, stílusú lesz a csokra, ruhája. Ez lehetővé teszi számunkra (igen, többesszám, hiszen természetes, hogy sminkkel kapcsolatos gondolataimat megosztom a menyasszonnyal!), hogy kitaláljuk, mi áll majd legjobban az ő karakteréhez.
Ekkor 2-3 féle sminket is elkészítek: ha van olyan fotó, vagy ötlet, amit a menyasszony szeretne, akkor azt is, illetve a közösen megbeszéltek szerinti sminket, vagy ha nincs elképzelése, akkor az általam legjobbnak tartott sminket készítem el. Ezeket általában lefotózzuk, és a menyasszony dönthet, melyiket szeretné az esküvőn. 

A vőlegénynek, örömanyának, rokonoknak is elkészíted a sminket?
Természetesen! Örömmel készítek mindkét nemnek, minden korosztálynak alkalomhoz, stílushoz illő erősebb, vagy leheletnyi sminket.
A vőlegénynek is lehet arra igénye, hogy bőrét szebbé tegyük ekkorra!
Az örömanyának, koszorús lányoknak, rokon hölgyeknek pedig természetes igényük, hogy a lehető legszebbek legyenek, ezért megelégedéssel szolgál, ha azt látom, munkám nyomán mosolyogva mennek az esküvőre.
Ám optimális, ha előtte sminkelési igényüket jelzik felém, hiszen az idővel, mint az egyik legfontosabb tényezővel mindenkinek számolnia kell!
- Esküvői testfestéssel teljesen el tudod tüntetni a tetoválásokat?
Igen, speciális alapozóval, fixálóval tökéletesen el lehet fedni az esküvő időtartamára a tetoválásokat. Készülő honlapomon hamarosan erről is láthattok fotókat.

- A díszítő testfestés hogyan történik?

Amennyiben van a menyasszonynak tetoválása, azt "megszelidítem": a már meglévő motívumhoz illő indát mintázok köré, vagy a széleket kissé "elsatírozom" harmonizáló színű speciális festékkel, ezáltal lágyabb lesz a végeredmény. Gyönyörűvé varázsolja néhány jó helyre illesztett swarovsky kristály!
Ám ha nincs tetoválása, de szeretne egy szép, finom mintázatú testdíszítést mondjuk néhány festett indával, nonfiguratív mintával, kristállyal, pl. kézfejre, csuklóra, vállra,bokára, az imént említett módon minderre lehetősége van! 
- A testfestést is vállalod a helyszínen jelentkezőknek?
Testfestésnek minősül az arc különleges kikészítése is, pl. a homlokra, halántékra egy-egy szép inda kristállyal. Ilyen testfestést az esküvő napján szívesen készítek, de mivel elég kiszámított egy esküvő reggelén a lehetőségre álló idő, ezt is előre jelezni kell írásban!
Mivel elég speciális, és időigényes, a nem az arcra történő testfestést is csak előzetes egyeztetés alapján, próbafestéssel együtt szívesen vállalom. 

- Milyen anyagokkal dolgozol?

Igyekszem természetes, bőrbarát anyagokat beszerezni, de a próbasmink arra is jó, hogy kizárjuk az esetlegesen allergetizáló anyagokat.
- A lagziban gyermekarcfestést is vállalsz? Ha igen, miért és hogyan történik?
Sokszor gond, hogy mit kezdjünk a gyerekekkel az esküvő alkalmával. Nos, általában nagy gyermekkoszorú övezi az arcfestőket, hosszú időre lekötve ezzel a gyereksereget, felszabadítva ezzel a lakodalomba meghívott szülőket.
Egy általam készített katalógust nézegethetnek a gyerekek, így találhatják meg a hozzájuk legközelebb álló figurákat, illetve saját kéréseiket is hozzáadva módosíthatjuk azokat az arcfestés során. Ezek a festékek bőrbarát anyagból vannak összeállítva, és szappanos vízzel lemoshatóak, ám utána hidratálókrém használatát javaslom.
A lagziban történő gyermekarcfestés igényét is feltétlenül több hónappal előre jelezni kell írásban gyermeklétszámot megjelölve.

-
 Tudom, hogy használsz kristályokat. Minden festési verziónál alkalmazod ezeket?
Minden alkalmi sminket, testfestést, gyermekarcfestést még alkalmibbá, tündöklőbbé tesz a megfelelő arányban alkalmazott kristály, ezért én előszeretettel használom minden munkámnál. Természetesen csakis akkor, ha a megrendelő is kéri.
- Köszönöm az interjút!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérhetek egy LIKE-ot?